Om oss

Om oss - vi som arbetar

En verksamhet som denna är mycket mer komplicerad än man kan tro. Därför är verksamheten bara möjlig att driva med kunniga och intresserade medarbetare. Vi som jobbar med denna butik är också engagerade i föreningen Vividus, www.vividus.se. Eller på facebook: https://www.facebook.com/Vividus.se/.

Denna butik ”växte” fram efter en idé av Saritha som har mångårig erfarenhet av inomhusodling. Syftet med butiken är att sälja högkvalitativa produkter och tjäna pengar som vi donerar till utsatta barn i tredje världen.

Vi finns endast som e-butik men har utlämningsställen f.n. i Höllviken, Malmö och Helsingborg.

André, svarar delvis i telefon och tar svåra frågor. Allehanda kringjobb och planering m.m. 

Saritha, är den som kan hoppa in på alla slags uppgifter, men hennes huvuduppgift är att beställa frön och expediera order. Epost: liisa@vividus.se

Sarita och hanterar större fröuppvägningar och groningsanalyser. 

Liisa har ansvar för vårt ekonomisystem samt står för allt vad gäller tekniska bitar på internet. Hon har aldrig sett ett frö (förutom vallmofrö på frallor) i hela sitt liv, men brinner ändå för vad hon gör. 

Dessutom tre/fyra studenter som sorterar fröer.

Om oss - vår verksamhet

Vi provodlar mycket och väljer det som fungerar. Huvudparten av fröerna köper vi av hobbieodlare runt om i Skåne, som också testar våra fröer. Dessutom följer vi upp våra mineraler och gödningsmedel samt den vattenfilterteknik vi säljer.
Vi groningstestar i jord och slänger givetvis det frö som visar tecken på bristande fröenergi.

Vi säljer aldrig kemiskt betat frö

Vi provodlar både nya och äldre sorter för att hitta nytt att ta upp i sortimentet, men också våra gamla sorter för att se om de fortfarande är odlingsvärda. Vi groningstestar allt nytt frö vi inte är säkra på att de gror bra.

Kryddfrö

Vividus-butik.se har ett stort urval av kryddfrö. Merparten ekologiskt odlat frö.

Blomsterfrön

Vividus-butik.se har ett brett urval av blomsterfrön. Främst ettåriga för plantuppdragning. Vi hyser stor kärlek till orkidéer, Bonsai och inomhusodling av Chili.

Tillbehör

Vi är återförsäljare för vattenreningsprodukter (www.planetsown.com). Titta i vår butik, där finns info. Dessutom har vi mineraler.

Utförande info finns under kategorin tillbehör. Tveka inte att mejla oss. Epost: Info@vividus.se

Tfn: 0729-148045